Drs. Madeleine Boerma (1966) is schrijver en oprichter van Het zakelijke hart.

Ze werkt als projectmanager onder eigen naam (klik hier) en als coach, trainer, spreker en auteur voor Het zakelijke hart.

Ze heeft in 2015 het boek Het zakelijke hart – ondernemen van binnenuit geschreven (klik hier). En is bezig met het gelijknamige netwerk, en de organisatie van workshops door collega-ondernemer-kostwinners. Allemaal speciaal voor de ondernemer die ook kostwinner is (klik hier).

In 2016 heeft ze het e-book Leiderschap in Projectmanagement geschreven dat hier verkrijgbaar is.

Luister hier naar een podcast met Madeleine: een interview door onderneemster Janneke Stielstra.

Plaatje van aankondiging van Podcast interview tussen Janneke Stielstra en Madeleine Boerma

Waarom deze doelgroep?

Ondernemer en kostwinner zijn is leuk én af en toe pittig.

Je draagt als kostwinner een financiële verantwoordelijkheid en je wilt als ondernemer, tegelijk, vanuit jouw visie een verschil maken en je ondernemersdroom realiseren. Dit kan een spanningsveld opleveren. Wel eens ‘ja’ gezegd tegen een klant of opdracht omdat je het inkomen nodig had? Terwijl je intuïtie zei ‘niet doen’?

Ben jij OK?

Ben jij Ondernemer én Kostwinner?

En wil jij:

  • beter met stress om kunnen gaan?
  • al je talenten benutten?
  • speel- en manoeuvreerruimte creëeren in het spanningsveld tussen de ondernemer en kostwinner in jezelf?
  • niet langer alles altijd alleen doen?
  • je eigen door en door kennen en efficient en effectief in kunnen zetten?
  • je wensen, dromen en visie omzetten in een concreet en zinvol plan?
  • succes combineren met werken vanuit passie en bevlogenheid?

Ja ik ben OK en ik doe mee!

Het netwerk Het zakelijke hart – samen ondernemen van binnenuit gaat je helpen op deze vlakken. De lancering vindt plaats in 2016. Laat hier weten wanneer je interesse hebt en op de hoogte gehouden wilt worden.

Je krijgt dan bericht zodra de mede-organisatoren en eerste activiteiten definitief zijn. Ook zal het netwerk zo opgezet worden dat je zelf mee kunt denken en doen om vorm te geven aan de inhoud en wijze van organiseren. Madeleine is momenteel in gesprek met de eerste 4-5 mede-organisatoren.

Wie is Madeleine?

Madeleine is haar hele werkzame leven kostwinner en zelfstandig ondernemer sinds 2001. Ze heeft ruim 25 jaar ervaring met het implementeren van complexe processen en projecten voor nationale & internationale organisaties. Samen zinvolle resultaten behalen is waar het om gaat. Hiervoor brengt ze graag haar jarenlange training en ervaring op het gebied van persoonlijke en spirituele ontwikkeling in.

Haar aanpak kenmerkt zich door unieke combinaties van persoonlijk & professioneel, zingeving & zakelijk, planmatig & praktisch. Krijg je enerzijds zakelijke en praktische handvatten op het gebied van proces en projectmanagement, anderzijds schuwt zij niet om waar nodig gedane kennis op het gebied van yoga, healing, NLP, systemisch werken, meditatie, Deep Democracy en de Innerlijke Familie in te zetten en je uit te dagen op persoonlijk vlak.

BruggenBouwer

Ik noem mezelf BruggenBouwer.

Ondernemers moeten goed bruggen kunnen slaan. Moeten flexibel zijn, elke dag opnieuw. Dit begint met de bruggen IN jezelf. Daarna die met je klanten, en tussen je dromen, visie, plannen, uitvoering en resultaat.

Ik heb diverse bruggen leren slaan: tussen de verschillende werelden van hard & zacht, zingeving & zakelijk, project management & meditatie; tussen culturen, lichaam & geest, dromen & resultaten en tussen ratio, gevoel, intuïtie en creaties. En ook tussen mijn eigen pallet aan belemmerende en bekrachtigende patronen, middels de Innerlijke Familie.

Voor mijn 18e levensjaar ben ik 13 keer verhuisd en heb ik op 8 scholen in 12 jaar gezeten. Als proces- en projectmanager heb ik jarenlang voor zowel MKB’ers als grote nationale en internationale bedrijven gewerkt en verschillende culturen leren kennen. Dit betekent dat ik in steeds wisselende omgevingen mijn weg goed kan vinden. Tijdens een wereld- en werkreis heb ik in Korea en Israel gewoond. Daarnaast nam ik op mijn 16e les aan de School voor Filosofie en ben ik nooit meer gestopt met mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling; van coaching tot yoga, van meditatie tot NLP.

Ik voel me thuis op het water in Alaska maar ook in een directiekamer en op de werkvloer op de dag dat 2500 werknemers een nieuw systeem gaan gebruiken. Ik wandel net zo lief door de bergen in Zuid Afrika als door de wonderlijke wereld van ons eigen innerlijke zelf met vragen als ‘wat voel ik?’ en ‘wie ben ik?’

BruggenBouwers komen overal!

 

ResultatenRegisseur

Ik geloof in dromen maar meer nog – in het realiseren van dromen. De droom van de kostwinner in jou is voldoende omzet en inkomen. De droom van de ondernemer in jou ken ik niet maar ik hoop dat je die realiseert.

Mijn kenmerk als projectmanager: ‘right first time and within budget’ oplevering. Mijn motto: waar een wil is, is een weg en al doende leert men.

Dat dit handige kwaliteiten waren ontdekte ik jaren geleden op wereldreis. Ik wilde low-budget in 1 dag van Singapore naar Pekanbaru reizen. Pekanbaru ligt in de binnenlanden van Sumatra. Ik wist niet óf er boten gingen, wat ze kosten, hoe laat en waar. Ik had een paspoort, geld, een wekker en een duidelijk doel: ‘ik slaap vanavond in Pekanbaru’. Ik meldde me héél vroeg in de haven van Singapore.

Door tijdig aanwezig te zijn, steeds opnieuw naar de omstandigheden te kijken, mijn doel voor ogen te houden én adequaat te reageren sliep ik die avond in Pekanbaru. Het was gelukt.

Ik hou van verantwoordelijkheid nemen én geven. Die dag kreeg ‘responsibility’ voor mij een nieuwe betekenis namelijk: ‘your ability to respond’. En die had ik. Die ‘ability’.

Wil je jouw droom realiseren? Dan moet je response ability groot zijn. Zeker als je wil dat je hiermee ook de kostwinner in jou tegemoet komt.

Ik begeleid ondernemers die kostwinner zijn zodat angsten en onzekerheden niet langer een blokkade zijn bij het realiseren van resultaten die kloppen.

Regisseer dromen die uitkomen!

Human BE-ings or Human DO-ings

Voor mij gaat in het leven uiteindelijk om zijn wie we ZIJN. En we hebben bruggen nodig om SAMEN te ZIJN. Bruggen in onszelf en in onze eigen binnenwereld en bruggen naar elkaar toe. Ik heb met ogen, handen en voeten gesprekken gevoerd en me ontzettend verbonden gevoeld. Ik heb met de precieze van de Nederlandse taal gesproken en me verschrikkelijk alleen geweten. Ik heb delen van mezelf ontkend en weer hervonden. Ik heb anderen zien worstelen met wie ze waren en tranen zien vloeien als ze hun eigen licht weer konden zien. Ik heb de impact van verstrikkingen in familie systemen zelf doorleefd en evenzovele anderen zien ontspannen in de herkenning en het loslaten wat niet langer dienend is.

Ik heb met en in teams gewerkt die inspirerend, creërend en genietend aan t werk waren en voor wie geen berg te hoog was. Ik heb in en met teams gewerkt waar elk woord op een weegschaal terecht kwam en men zweeg uit angst voor baanverlies. Ik heb managers & bazen gehad die vrienden voor het leven zijn geworden en met en voor mensen gewerkt die ik nooit meer spreek. Omdat het niet klikte. Omdat ik de brug niet kon slaan. Of ik de brug alleen sloeg en de andere kant niet mee wilde werken. Of omdat we samen de brug niet konden vinden.

Be(come) who you already are.