Foto van worteldek van boom voor oprichten netwerk het zakelijke hart

Tijdens het schrijven van mijn boek Het zakelijke hart – ondernemen van binnenuit, werd duidelijk dat ik het echt ging doen: een netwerk oprichten voor ondernemers die kostwinner zijn. Ik wist meteen dat het netwerk dezelfde naam zou dragen als het boek, echter, met één subtiel verschil: Het zakelijke hart – samen ondernemen van binnenuit.

 

Een boek lees je in je eentje

Een netwerk ben je samen

 

Dus zocht ik partners-in-crime die mee wilden denken, doen en durven.

De groep groeide en we kwamen bijeen. De groep slonk en we kwamen nog steeds bijeen. De groep committeerde zich en ineens gingen we de diepte in.

We hebben dialogen over ons hogere doel (‘why’), kernwaarden en kernkwaliteiten. We delen hoe het netwerk eruit ziet als de toekomst vandaag geworden is. We stellen vragen als wat betekent kostwinner zijn eigenlijk en onderzoeken samenwerken 3.0.

(Pssst: voor wie het boek gelezen heeft: we zitten in fase 1 en in de stap die DREAM heet, in het oosten van de Business Roadmap. En voor wie nu verschrikkelijk nieuwsgierig wordt: hier kun je de gratis preview van het boek downloaden).

 

Wat we voor jou willen creëren?

 

Een netwerk dat ‘staat als een huis’, of, in onze taal ‘dat staat als een boom, als een dikke ondernemersnetwerkboom. Een veilige haven waar jij jezelf en je onderneming laaft aan kennis & kunde temidden van ondernemer-kostwinners die in hetzelfde bootje zitten: een inkomen moeten genereren en met passie je ondernemersdroom willen realiseren. Waar diezelfde ondernemer-kostwinners met je meedenken over wat jij nodig hebt voor je volgende ondernemerstocht wanneer je met frisse ideeën en opgeladen batterij de haven verlaat. En waar je jouw opgedane wijsheid en reiservaring inbrengt om anderen te ondersteunen.

 

Plaatje van de ondernemersboom van de cover van mijn boek

Een stevige ondernemersboom vraagt om een goed worteldek. Een netwerk ook.

En toen?

 

  • lag ik zomaar ineens de eerste 10 weken van 2016 in de lappenmand, want na deze 8 weken kwetsbaar zijn, kreeg ik ook nog een borstbeenspierontsteking;
  • lukte het desondanks om bij elkaar te komen, gingen we elkaar mooie vragen stellen en wezenlijk in dialoog;
  • realiseerde ik me dat ik wel snel kan willen schakelen, maar dat het tijd kost om wortels te kweken voor een stevige boom.

 

De eerste elementen van wat ik met het netwerk wil, heb ik eerder opgeschreven:

Elkaar helpen

Je eigen expertise inzetten om anderen te helpen maar zeker weten dat je hulp krijgt als je komt. 

Samen ondernemen

Niet langer altijd alles alleen doen maar samen met collega ondernemer-kostwinners ondernemen

Betaalbaar

Betaalbaar lidmaatschap waardoor investeren in jezelf en je onderneming goed te doen is. 

Tijdsinvestering

Investeer steeds een halve dag in jezelf en je onderneming. Dat is te overzien en te behappen. 

Balans ratio-intuitie

Ondernemen als kostwinner én van binnenuit vraagt om een goede balans tussen ratio en intuïtie. 

Bouwstenen

Aanbod van verschillende bouwstenen en kies wat jij nodig hebt. 

Dit rijtje werken we uit terwijl we zelf oefenen met samen-ondernemen-van-binnenuit

 

Samen-ondernemen-van-binnenuit betekent dat we spreken en luisteren vanuit ons hart. We gebruiken de Talking Stick en dialoogcirkels om onszelf daarin te ondersteunen. We vragen door waar we de ander niet snappen, moedigen aan om te zeggen wat gezegd moet worden, juist als dat een afwijkende mening is en we luisteren voorbij elkaars woorden.

 

Samen-ondernemen-van-binnenuit is inspirerend wanneer je de passie van bevlogen woorden en gebaren ziet. Maar tegelijk zijn wij ook ondernemers die zelf de kost moeten verdienen, en hebben we daardoor last van datumprikker-oppas-prioriteiten-GEDOE.

 

Samen-ondernemen-van-binnenuit betekent geraakt en ontroerd zijn wanneer we merken dat we echt toepassen wat we zo graag willen dat het netwerk straks voor iedereen betekent: die veilige haven.

 

Samen-ondernemen-van-binnenuit betekent dat wij nu die veilige haven creëren door voor te leven wat wij bedoelen en waardoor jij je straks welkom weet.

 

Samen-ondernemen-van-binnenuit betekent vertragen én versnellen tegelijkertijd.

 

Juist door te besluiten het netwerk niet overhaast te lanceren, maar de tijd te nemen om te verdiepen, ontstaat ruimte voor ons worteldek om te groeien. We werken aan de invulling van begrippen als kostwinner, betaalbaar, behapbaar, bouwstenen en experts. We brainstormen over een lenteproeverij, summer school, herfstoogst of winterretraite. En ga zo maar door.

 

En nu?

 

Foto van houten trap die naar een verlaten strand leidt

We hopen vóór de zomer het 1e netwerkevent te annonceren. Dit zal ná de zomer plaatsvinden.

 

PS: inmiddels weten we

dat de 1e Try-out gehouden gaat worden op…

16 november 2016 !

 

Wil je op de hoogte gehouden worden?

 

Schrijf je HIER in en je hoort van ons.

Cover

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Het zakelijke hart
Freebies
Group category 7409

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over het privacybeleid van MailChimp.


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment