Foto van een knop met de tekst "Fuel" als symbool waar Netwerk het zakelijke hart over gaat

Wat is mijn droom? 

 

Al jaren heb ik een droom. Een droom over een netwerk van ondernemers die echt iets aan elkaar hebben, en dat dé plek is voor ondernemers die kostwinner zijn. Een plek waar je kunt werken aan je eigen wortels, jouw visie op de wereld en jouw vertaling hiervan in je ondernemerschap. Tegelijk is mijn droom groter dan ‘een netwerk van ondernemers’.

Ik geloof dat wij – met elkaar – een nieuwe wereld aan het scheppen zijn, as we speak. Een wereld die gaat over duurzaamheid, samenwerken 3.0 en zorgen voor en leren van elkaar. En ik geloof dat dit netwerk daarin een rol kan spelen, minimaal voor de leden.

Wat daarvoor nodig is, is dat jij optimaal jezelf bent. Dat jij als ondernemer-kostwinner AL jouw kwaliteiten in kunt zetten, op jouw manier.

What makes YOU tick?

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Maar ook, wat heb jij nodig om goed voor jezelf te zorgen? Een must voor ondernemers die kostwinner zijn. Dat laatste, het kostwinnerschap, kan namelijk als een last op je schouders liggen, of iets zijn dat je met gemak vervult. Dat hangt van hoe het met jou gaat.

Hoe het met jou gaat, is van directe invloed op hoe het met je ondernemerschap gaat, en dús met je omzet en dús met je inkomen uit je onderneming.

 

Zorg voor jezelf

 

Onderstaande plaat geeft precies weer wat ik bedoel te zeggen.

Als jij goed voor je eigen wortels en je eigen voeding zorgt, kan jouw (ondernemers)boom bloeien en groeien.

Nu kun jij JOUW plek innemen in het geheel dat we met elkaar vormen.

Of dat nu dit netwerk is, de gemeenschap waar jij deel vanuit maakt, of alleen je eigen familie. Het maakt niet uit.

Er is een plek voor jou hier op aarde.

En als je jouw plek naast alle dingen die je doet, onder andere wilt inkleuren met ondernemen, dan is mijn wens dat netwerk daarin iets voor jou kan betekenen.

Ik heb de kunstenaar van dit plaatje online niet kunnen vinden. Als jij het weet, geef het me door zodat ik hem of haar kan eren. Het geeft precies weer waar het om gaat. Zorg goed voor jezelf, jouw onzichtbare wortels en jouw levensader. Dan kan in de zichtbare wereld je ondernemersboom bloeien en groeien en je klanten daar de vruchten van plukken. Ik spreek de wens uit dat Netwerk Het zakelijke hart daarin iets kan betekenen voor jou.

 

Aangezien een netwerk per definitie bestaat uit meer dan een persoon, heb ik een aantal collega-ondernemers gevraagd of zij mijn droom herkennen, delen en wilden helpen realiseren. Met een team van ondernemers heb ik in de zomer van 2016 gebrainstormd en daaruit is een serie Try-outs en een premiere in 2017 voortgekomen.

In de zomer van 2018 volgde een Summer School met workshops gegeven door collega ondernemer-kostwinners die hun kennis, kunde en eigen-wijsheid als ondernemer met jullie delen.

Schrijf je vooral in voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden. (Link).

 

2017 Première

 

De première was een bijzondere, intense en fijne dag.

Dit is hoe een netwerk hoort te zijn. Deelnemer aan de première

De première ging over . . . elkaar ont-moeten, in dialoog gaan, verbinding, diepgang, leren, delen, geven, ontvangen, eigen-wijsheid en eigen-wijs zijn, eigen-w-aarde, en jezelf ont-wikkelen als ondernemer-kostwinner en samen dit net-werk vormen. Iedereen had de keuze tussen drie aangeboden werkcolleges, over mentaal fit kunt zijn, onderzoek naar hoe jij jouw ondernemersverhaal goed kunt vertellen op een podium of juist je relatie met geld onderzoeken. Het kon allemaal op dinsdag 16 mei 2017.

Waarom waren het werkcolleges en niet workshops? Omdat ik de wens heb dat het netwerk ook gaat fungeren als opleidingsplek voor ondernemer-kostwinners. Dat degene die voor de groep staat uitgedaagd wordt om zo met jou aan de slag te gaan, dat je naar huis gaat met kennis, kunde, inzicht én concrete handvatten. En dat degene die met de jou aan de slag gaat, zelf ook ondernemer-kostwinner is en het spanningsveld van geld moeten verdienen, goed kent.

 

Hoe zag de premiere eruit?

 

Vergeten foto’s te maken. Tja.

Heel suf, maar een feit. Dus hierbij een foto van de aankondiging 😉

Lees hier alles over de collega ondernemer-experts die de werkcolleges gaven.

 

 1. Mentaal fit zijn aan de start als ondernemer-kostwinner : door Charlotte Wout van Bear in Mind
 2. Met je ondernemersverhaal het podium, als een volleerd TedX spreker : door Wilma van Tuyl van De Vloer op voor Verandering
 3. Jouw relatie met geld als ondernemer-kostwinner : door Madeleine Boerma van Het zakelijke hart

 

Foto van aankondiging van premiere van Netwerk Het zakelijke hart: een droom die uitkwam.

 

De drie Try-outs

 

Starten met try-outs pastte in de filosofie van wat het netwerk wil zijn: een ‘veilige’ plek voor ondernemers die kostwinner zijn, waarin iedereen een rol speelt in hoe het netwerk opereert, en waarin persoonlijke en professionele thema’s naast elkaar aan de orde komen. Een plek waarin je kunt oefenen en het niet meteen perfect hoeft te zijn. Via try-outs werkten we toe naar de première.

 

Waar ging de 1e Try-out over?

 

 • De contouren voor het netwerk, de droom waar het mee begon en waar die heen reikt, en de richting die we uit willen, mét jou
 • Verkenning wat we verstaan onder ondernemer-kostwinner
 • Onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen
 • Brainstorm over welke thema’s we belangrijk vinden
 • We gebruiken elke keer werkvormen zoals Dialoog, Deep Democracy en Open Space omdat deze aansluiten bij mijn verlangen naar gezamenlijk vormgeven.

 

Hoe zag de 1e Try-out eruit? 

 

Foto collage 1e Try-out Netwerk het zakelijke hart: een droom die uitkwam

 

Waar ging de 2e Try-out over? 

 

 • Een verdieping van de onderlinge kennismaking. Met de Talking Stick een cirkel om te zien, horen en voelen wie de ander is.
 • Eerst brainstormen in ons uppie over wat nu de (voor)waarden zijn waaraan deze Safe Haven community zou moeten voldoen.
 • Dit hebben we in dialoog met elkaar gekoppeld aan de vraag “welke urgente ondernemersvragen zou ik in willen brengen en wat is daarvoor (dus) nodig”.
 • Hetgeen input leverde op de vraag hoe willen we kennis & kunde uitwisselen binnen netwerk.
 • De lijst met ideeën en suggesties is genoteerd en zal bij de 3e Try-out ingebracht worden.

 

Hoe zag de 2e Try-out eruit? 

 

Na afloop van de 2e Try-out van Netwerk Het zakelijke hart: een droom die uitkwam

 

Waar ging de 3e Try-out over? 

 

 • Verdiepende kennismaking waarbij het ging om de vragen:
  • Wie ben ik en wat doe ik?
  • Voor welk leefsysteem ben ik kostwinner?
  • Hoe zit ik er nu bij?
 • Een eerste uitstapje naar het uitwisselen van kennis, kunde & wijsheid op het thema “de impact van de verantwoordelijkheid van het kostwinnerschap op ondernemen
  • We hebben systemisch gewerkt met de relatie tussen de rol ondernemer en de rol kostwinner in onszelf. Hoe verhouden zij zich tot elkaar? Hoe zien en ervaren ze elkaar? Hebben ze een vruchtbare samenwerkingsrelatie?
 • Een vooruitblik naar de première

 

Voor wie is dit netwerk? 

 

Ben jij Ondernemer én kostwinner? En daarnaast,

 • Weet je dat professionele groei hand in hand gaat met zelfkennis?
 • Wil je graag leren van de eigen-wijsheid van collega ondernemers?
 • Ben je bereid je kennis en inzichten te delen met collega’s?
 • Vind je het leuk om samen dit netwerk vorm te geven?

 

Dan is dit een netwerk voor jou.

Wil je op de hoogte blijven? 

 

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en hoor als eerste wat we organiseren.

Hartegroet, Madeleine

 

Pssssst . . . ben je ondernemer-kostwinner?

En wil je zelf een workshop of college geven binnen dit netwerk?

Stuur dan een mailtje.

 

Cover

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Het zakelijke hart
Freebies
Group category 7409

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hieronder te klikken om u te abonneren, erkent u dat uw informatie zal worden overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees hier meer over het privacybeleid van MailChimp.


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment